klientsamtale-barnas-jurist-1«Magnus» på 17 år har fått hjelp av Barnas Jurist med flere problemer.

I fosterhjemmet der han bor hadde «Magnus» problemer med fosterforeldrene. Han var lei av å ikke bli tatt på alvor og fikk ikke være med å bestemme i saker som var viktige for ham. Barn og unge har medbestemmelsesrett, og vi veiledet «Magnus» om denne retten og hva han burde si til fosterforeldrene. Etterpå har Magnus fortalt oss at det hjalp å snakke med fosterforeldrene, og at han nå får bestemme mer selv.

«Magnus» hadde også problemer på skolen der han ble mobbet av flere medelever, og han trivdes ikke i klassen sin. Dette hadde han forsøkt å snakke med læreren om, men det skjedde ingenting. Vi hjalp «Magnus» med å skrive til rektor og senere klage til Fylkesmannen. Det endte med at rektor sørget for at «Magnus» fikk bytte klasse, og at mobbingen tok slutt.

«Magnus» var veldig bekymret etter at politiet hadde sett ham tagge på en husvegg og lurte på hva som kom til å skje. Vi ble med ham til møte hos politiet og hjalp ham med å forstå hva som kom til å skje videre. Hvis Magnus må i retten, blir vi også med ham dit for å tale hans sak.

*Eksempelet ovenfor er fiktivt, men det illustrerer hvordan Barnas Jurist kan bistå.